dimecres, 16 de setembre del 2009

Preguntes que fan pensar

Molt bona presentació de Guida Al·lès on podem trobar exemples i característiques de bones preguntes que ajuden a pensar.



Bloc de Guida Al·lès

diumenge, 13 de setembre del 2009

Coneixement compartit amb Wikis

L'Eduwiki és un projecte que té com a objectiu crear coneixement compartit entre alumnat de primària i Secundària de les diferents escoles i instituts de Catalunya, biblioteques, casals…. a través, com el seu nom ja indica, d’una wiki.



M'ha semblat convenient fer un post sobre aquest projecte perquè ens mostra com crear activitats on l'alumnat pugui compartir coneixements. Realment és un projecte molt ambiciós però ens pot ajudar a començar creant "petites coses".
També és especialment interessant l'apartat "Principis Pedagògics" on hi ha diferents presentacions amb orientacions sobre com treballar la recerca d'informació amb l'alumnat,com escriure les entrades a l'eduwiki, il·lustrar el contingut i crear discussions sobre els continguts i contactar altres autors/ores.
En deixo dues a mode d'exemple:


M'agraden molt els esquemes amb estructura senzilla per redactar entrades sobre animals, plantes, biografies, parts del cos humà, llocs geogràfics i fets històrics.

dimecres, 9 de setembre del 2009

La competència científica a Primària

Aquesta presentació de Neus Sanmartí ens mostra exemples de com replantejar preguntes i activitats a fi de desenvolupar la competència científica de l'alumnat d'Educació Primària.